New investigations

Що таке копрограма?

Копрограма – це комплексний аналіз калу, який оцінює загальний стан здоров'я шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Копрологічне дослідження включає в себе фізико-хімічні (запах, консистенція, pH, жирні кислоти в калі, крохмаль в калі та ін. показники) і мікроскопічні (грибки та ін.) показники.

Що показує копрограма?

Копрограма (код К0501, ціна 109 грн) не підтверджує або ж вказує на: запальний процес ШКТ, наявність інфекцій в ШКТ, порушення функції всмоктування, порушення роботи підшлункової залози (порушення секреції), порушення роботи кишечника і шлунка.

Копрограма з аналізом калу на яйця глистів

У лабораторії Українського лікувально-діагностичного центру проводиться дослідження копрограмма з аналізом калу на яйця глистів (код К0503, ціна 175 грн). До копрологічного дослідження калу додатково проводиться паразитологічне дослідження – аналіз на виявлення яєць гельмінтів (глистів) та лямблій (одноклітинних протозойних паразитів).

У нормі яйця глистів в калі відсутні. При разовому дослідженні відсоток виявлення паразитів порівняно невисокий. Рекомендується проводити кілька досліджень. У лабораторії УЛДЦ використовують концентратор Parasep (парасеп) для аналізу на глисти калу, що дозволяє підвищити вірогідність виявлення паразитів.

Копрограма з реакцією на приховану кров

У лабораторії УЛДЦ можна отримати результат копрограми з паразитологічним дослідженням та додатково з реакцією на приховану кров (код К0502, ціна 335 грн). У нормі прихована кров у калі відсутня. Кал на копрограму збирають в стерильний контейнер. Як підготуватися до аналізу? читайте тут. На всі додаткові запитання оператори дадуть відповідь за телефоном (044) 492-34-83.