New investigations

Що таке стрептококова інфекція?

Стрептококова інфекція – інфекція спричинена стрептококами – бактеріями овальної або круглої форми, які утворюють пари або ланцюжки. Стрептококи ділять на групи: 21 група, кожна позначається літерою алфавіту від А до U. Стрептококи групи А (піогенний стрептокок, бета гемолітичний стрептокок) уражують органи дихальної системи, шкіру та органи слуху, групи В – сечостатеву систему, стрептококи групи F – є причиною тяжких запальних процесів ротової порожнини та дихальних шляхів. 

Чому стрептококова інфекція є небезпечною?

Стрептококи продукують різноманітні ферменти (які сприяють розповсюдженню бактерій в тканинах організму людини) та токсини: стрептокінази А та B, стрептолізини O та S та ін., які отруюють організм людини. Токсини – причина високої температури тіла, блювоти, головних болів та запаморочення. Часто стрептококова інфекція супроводжується розвитком алергічного синдрому, який супроводжується пошкодженнями тканин суглобів, серця та нирок. Стрептококова інфекція спричинює розвиток ревматизму в результаті ускладнень захворювання.

Стрептококи стійкі до дії низьких температур, висушування. Можуть місяцями залишатися на предметах. Знищити стрептокок можливо дією дезінфікуючих засобів, нагріванням до температури 56°С протягом 30 хв. Стрептокок групи А можна знищити антибіотиком (пеніциліном). Наявність у крові антистрептолізину-О (виробляється стрептококами групи А) вказує на перенесену стрептококову інфекцію.

Аналіз на антистрептолізин-О у Києві

Лабораторія УЛДЦ проводить дослідження на визначення антистрептолізину-О у сироватці крові (детальніше про дослідження читайте за посиланнями):

Перед візитом до кабінету – ознайомтеся з правилами підготовки до досліджень за посиланням.

З повагою – Лабораторія УЛДЦ.