New investigations

Коронавірус SARS-CoV-2 (COVID-19) містить чотири структурних білка: «шиповий» (S або S1), оболонковий (E), мембранний (M) та нуклеокапсидний (N або NP). В лабораторії УЛДЦ проводять визначення антитіл до вірусних білків N та S.

Наявність антитіл IgM до N- та S-білка – є маркером гострої фази перебігу захворювання (з симптомами чи без) або маркером імунної відповіді організму на введення вакцини проти COVID-19.
Наявність антитіл IgG до N- та S-білка – є маркером перенесеного захворювання або наявного імунітету до COVID-19, який сформувався після перенесеної хвороби (з симптомами чи безсимптомно) і/або після вакцинації проти коронавірусу. 

Після вакцинації проти COVID-19 в організмі виробляються антитіла тільки до S-білка. Аналіз на виявлення антитіл до S-білка дозволяє оцінити не лише наявність або відсутність антитіл після вакцинації, але й визначити їхні рівні у крові (напруженість імунітету) та слідкувати за їхньою динамікою у подальшому. 

Доцільно проводити тестування на визначення IgG до вірусних білків N та S

● з 14-го дня від моменту появи симптомів захворювання для встановлення факту хвороби;
● для встановлення факту перенесеної хвороби за умови підозри її перебігу без симптомів;
● з 14-го дня від моменту введення вакцини для оцінки та подальшого моніторингу рівня імунного захисту організму. 

Доцільно проводити тестування на визначення IgM до вірусних білків N та S

● з 7-го дня від моменту появи симптомів захворювання для встановлення гострої фази перебігу хвороби;
● для встановлення гострої фази хвороби за умови підозри її перебігу без симптомів;
● з 7-го дня від моменту введення вакцини для оцінки імунної відповіді організму на вакцину в гостру фазу. 

Матеріал – венозна кров.
Термін виконання – 1 робочий день.

Код И1316 – Коронавірус: SARS-CoV-2 (COVID-19) S1+NP protein Ab IgM – Антитіла IgM до нуклеокапсидного (NP) та «шипового» (S) білків вірусу SARS-CoV-2 (COVID-19) (напівкількісне визначення). Ціна – 449 грн.
Код И1317 – Коронавірус: SARS-CoV-2 (COVID-19) S1+NP protein Ab IgG – Антитіла IgG до нуклеокапсидного (NP) та «шипового» (S) білків вірусу SARS-CoV-2 (COVID-19) (напівкількісне визначення). Ціна – 449 грн. 

Пройти тестування можна в усіх кабінетах лабораторії УЛДЦ.