New investigations

Визначення сумарної кількості імуноглобулінів класу IgE в сироватці крові

Лабораторія УЛДЦ проводить дослідження з визначення сумарної кількості імуноглобулінів класу IgE в сироватці крові.

Код – М0405.
Назва – Загальний IgE (Total IgE).
Ціна – 249 грн.

Високі показники IgE у дітей вказують на можливу наявність паразитів в організмі, проте тест переважно застосовують для діагностики алергії атопічного характеру (сезонні алергічні риніти, астма та атопічна екзема). Атопія – вроджена схильність до надмірного продукування IgE.

Визначення рівня загального IgE у дітей має важливе прогностичне значення – дозволяє з високою ймовірністю передбачити схильність до алергічних реакцій в майбутньому (підвищені рівні загального IgE спостерігаються у 75% хворих). Для дорослих тест має менше діагностичне значення (підвищені рівні загального IgE спостерігаються лише у 50% хворих).

IgE в сироватці крові присутній в незначних кількостях. Період напіввиведення (час, за який концентрації зменшуються вдвічі) складає 2-5 діб.

Варто звернути увагу, що у 30% пацієнтів з атопічними захворюваннями рівень загального IgE перебуває у межах норми!

Для підтвердження діагнозу «алергія» лише тесту на визначення загального IgE в сироватці крові не достатньо: необхідно проаналізувати повну клінічну картину лікарем-алергологом для точного з’ясування причини алергії (визначити специфічні IgE до відповідного алергену).

Як підготуватися до дослідження?