New investigations

Що таке хламідіоз?

Хламідіоз – це захворювання, що передається статевим шляхом (ЗПСШ). Збудником захворювання є бактерії Chlamydia trachomatis. Хламідіоз піддається лікуванню. Заразитися хламідіозом можливо під час вагінального, анального або орального сексу з хворим на хламідіоз. Багато людей, які інфіковані Chlamydia trachomatis, не знають про це і несвідомо інфікують інших.

Симптоми хламіозу у чоловіків та жінок

Симптоми хламідіозу можуть з'явитися лише через кілька тижнів після статевого акту з партнером, хворим на хламідіоз. Жінки з симптомами можуть помітити: аномальні виділення з піхви, біль під час статевого акту, відчуття печіння під час сечовипускання.

Хламідіоз рідше вражає репродуктивну систему чоловіків, однак інфекція може призвести до безпліддя, болю у паховій області. Симптоми хламідіозу у чоловіків можуть включати: виділення з пеніса, відчуття печіння при сечовипусканні, біль і набряк в одному або обох яєчках.

Якщо хламідії інфікують пряму кишку (у чоловіків або жінок), це може викликати ректальний біль, виділення та кровотечу.

Аналіз на хламідії у лабораторії УЛДЦ

Лабораторні дослідження дозволяють діагностувати хламідіоз. Лабораторія УЛДЦ проводить дослідження на виявлення Chlamydia trachomatis:

Код И1437 – Хламідіоз: DNA Chlamydia trachomatis (якісний). Ціна – 249 грн.
Код И1434 – Хламідіоз: Ab IgG Chlamydia trachomatis. Ціна – 219 грн.
Код И1433 – Хламідіоз: Ab IgA Chlamydia trachomatis. Ціна – 219 грн.
Код И1438 – Урогенітальний комплекс: DNA Chlamydia trachomatis, DNA Mycoplasma genitalium, DNA Ureaplasma urealyticum, DNA Ureaplasma parvum, DNA HPV (скринінг 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 58, 59, 67 тип) якісне визначення. Ціна – 1259 грн.

Хламідіоз піддається лікуванню, однак, незважаючи на те, що ліки «зупинять» інфекцію, вони не усунуть будь-які незворотні пошкодження, спричинені хворобою. Повторне зараження бактеріями Chlamydia trachomatis є поширеним явищем. Пацієнт повинен пройти повторне тестування приблизно через три місяці після лікування, навіть якщо його статевий партнер(ка) отримує лікування. Пацієнт не повинен вступати у будь-які інтимні стосунки, доки він та його статевий партнер(ка) не закінчать лікування. Зверніться до свого лікуючого лікаря!

З повагою – лабораторія УЛДЦ.